30 Ekim 2022
İklim değişikliği ve iklim krizi!

Nova Okulları tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği ve İklim Krizi’ söyleşisine konuşmacı olarak TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar ve Tema Vakfı Nilüfer İlçe Temsilcisi Nurten Ümit katıldı.

Okul Konferans Salonu’nda düzenlenen ve öğretmenlerle 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin katıldığı söyleşide Şaban Uyar ve Nurten Ümit TEMA Vakfı’nın iklim krizi konusundaki görüşlerini sunum eşliğinde paylaştı.

Türkiye’de iklim krizine yönelik çalışmalar yürüten STK’ların başında ise TEMA Vakfı geliyor. Nova Okulları, farkındalık etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşide Şaban Uyar, Dünyanın iklim dinamiklerini sunum eşliğinde gündeme getirdi. Günümüzdeki iklim krizinin insan etkisiyle yaşandığına dikkat çeken Uyar  “Başka bir dünyamız yok” dedi.  Şaban Uyar “İklim değişikliğinin bugüne kadar insanlığın karşılaştığı en büyük ortak sorun olduğu bugün Dünya’nın en prestijli kurumları ve bilim insanları tarafından kabul edilmiş durumdadır. Bugün gelinen nokta itibarıyla iklim değişikliği, değişiklikte yaşanan hız ve bu değişikliğe karşı alınması gereken önlemlerin ivediliği sebebiyle iklim krizi olarak tanımlanmaktadır” şeklinde konuştu.