14 Eylül 2020
Nova Okulları Veli Bilgilendirme Rehberi

Nova Okulları Covid-19 salgını sürecinde her türlü tedbiri alarak 'Okulum Temiz' belgesini almak üzere çalışmaları tamamlandı.

Nova Okulları'nda salgın tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı rehberler doğrultusunda Veli Bilgilendirme Rehberi hazırlandı. Rehberde velilerin okul ile iletişimlerinden ateşi çıkan öğrencinin okula gönderilmemesine, maske hijyenine, öğrencilerin uyması gereken kurallara dek pek çok husus yer alıyor.

NOVA FEN VE ANADOLU LİSESİ VELİ BİLGİLENDİRME REHBERİ:

"Sayın Velimiz,

Uzun bir aradan sonra öğrencilerimizle yeniden buluşuyoruz. Okullarımızı özlemle açıyoruz ve çok heyecanlıyız. Çocuklarımızın sağlığının korunması için okullarımızda hazırlıklar tamamlandı.İlginiz ve iş birliğiniz bize her zaman güç verdi. Salgın sürecinde Bakanlığımızın eğitim faaliyetlerine yönelik emekleriniz ve gönül birliğiniz için teşekkür ederiz. Bu kez desteğinize ihtiyacımız var. Süreci hep birlikte atlatacağız. Aslında bildiğiniz hususları ailenizin ve öğrencilerimizin sağlığı için hatırlatmak ve vurgulamak istedik.

ÖĞRENCİMİZE;

“'Ortak kullanım alanlarında bulunan eşyalara ve yüzeylere (servis ve toplu ulaşım araçlarındaki tutamaklar, kapı kolu, tırabzan, duvarlar vb.) dokunmaması; dokunması hâlinde elini yüzüne, ağzına, burnuna ve gözüne temas etmemesi gerektiğini,

Ellerini belirli aralıklarla sabun ve su ile yıkamasını, sabun ve suyun bulunmadığı durumlarda kolonya veya antiseptik madde ile temizlemesini,

Kişisel hijyenine dikkat etmesini,

Maskesini uygun şekilde kullanmasını ve yanında yedek maske bulundurmasını,

Okul idaresinin belirlediği hijyen kurallarını öğrenerek bu kurallara uymasını,

Okulda ve sosyal alanlarda sosyal mesafeye dikkat etmesini,

Arkadaşlarıyla yiyecek, içecek ve araç gereçlerini paylaşmamasını'

TEMBİHLEYİNİZ! ÖNEMSEYİNİZ!

Doğru ve güvenilir kaynaklardan bilgi edinerek salgın hastalıklar konusunda öğrencimizi bilinçlendiriniz. (*)

Bakanlığımız ve yetkili kurumlarca yapılan açıklamalar ve kurallara uymaları konusunda öğrencimizi uyarınız.

Dengeli ve sağlıklı beslenmesine, uyku düzenine özen gösteriniz.

Sağlık durumunu takip ediniz. Yüksek ateş, öksürük ya da başka bir hastalık belirtisi varsa idareyi bilgilendirerek okuluna göndermeyiniz. Mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurunuz

Her gün temiz kıyafet ile okula gitmesini sağlayınız.

Kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin kullandıkları ilaçları okul idaresine ve öğretmenlerine bildiriniz. İlaçların yanında bulunmasını sağlayınız.

Öğrencimizin mümkünse kronik hastalığı olan ya da 65 yaş üzeri kişiler tarafından okula bırakılmamasına ve her gün aynı kişi tarafından okula bırakılıp alınmasına dikkat ediniz.

Okul yönetimi tarafından öğrencimize verilecek olan bez maskeleri her gün uygun şekilde temizleyiniz.

Acil durumlar dışında okul alanına (okul servisi, sınıf, bahçe, öğretmenler odası vb.) okul idaresini veya öğretmeni çağırmadan girmeyiniz.

Okul alanına girmeniz gereken durumlarda öncelikle görüşeceğiniz kişiden randevu alınız.

Okulda bulunduğunuz süre içerisinde; okul hijyen kurallarına uyunuz, sosyal mesafeye dikkat ediniz, görüşmelerinizi en kısa sürede tamamlayınız.

Okul idaresi ve öğretmenler ile iletişimi, uzaktan erişim (telefon, SMS, e-posta vb.) ile sağlayınız.

Öğrencimiz eve döndüğünde gerekli hijyeni sağlayıp sağlamadığını takip ediniz:

Ayakkabı ve kıyafetlerini değiştirerek çıkan ayakkabı ve kıyafetlerini havalandırmasını sağlayınız,

Elini ve yüzünü sabunla en az 20 saniye yıkamasını sağlayınız. (Ağız ve burun hijyenini sağlayınız, mümkünse duş aldırınız.)

Okulda kullandığı çanta, kitap, defter, kalem, silgi vb. malzemelerin dezenfekte edilmesini/havalandırılmasını sağlayınız."

VELİ BİLGİLENDİRME REHBERİ