30 Ekim 2022
Yeni mezunlardan beklentiler

Eğitim Danışmanı ve Yeditepe Üniversitesi Bireysel ve Akademik Gelişim Müdürü Özge Alyu, web üzerinden Nova Okulları öğrencileri ile buluştu.

Özge Alyu, interaktif olarak gerçekleştirdiği sunumunda gençlerin becerilerini ve Network ağlarını geliştirmelerinden, şirketlerin beklentileri ve gençlerin bunları karşılama oranlarından söz etti. Yetkinliğin yetenek, tecrübe ve bilgiden oluştuğunu vurgulayan Alyu, “Eleştirel düşünme, problem çözme, uyum sağlama, takım çalışması, girişimcilik, liderlik, iletişim, esneklik, inisiyatif alma, koordinasyon, zaman yönetimi, bilgiye erişme ve analiz etme gibi hususların önemini vurguladı. Alyu, girişimciliğin liderlik, esneklik, özgüven, kararlılık, takım kurma becerisi ve uzmanlık ile ilişkisini gündeme getirdi.

Pearson Türkiye araştırmasına atıfta bulunan Özge Alyu, araştırmaya göre yeni mezun adayların özelliklerine verilen önemde takım çalışmasının yüzde 95 olduğunu ancak yeni mezun adayların istenilen bu özelliği karışlama oranının yüzde 49 olduğuna dikkat çekti.

Alyu’nun paylaştığı Person Türkiye Araştırması’nın bazı verileri şöyle:

“Etkin iletişimde yeni mezunlardan beklenti yüzde 93 iken karşılama oranı yüzde 54. Problem çözebilme beklentisi yüzde 89 iken yeni mezunların yüzde 45’i bu özelliği taşıyor. Yabancı dil beklentisi yüzde 72 iken karşılanma oranı 54. Bilgi iletişim teknolojilerini etkin kullanma beklentisi yüzde 85; karşılanma oranı yüzde 79.”